Lecții de muzeologie, atelier creativ la Casa Memorială „Anton Pann”
Autor: Flaviu Predescu pe 10 sep, 10:57 | Cultura

La început de an școlar nou, vă invităm la o serie inedită de ateliere creative și practice dedicate copiilor și elevilor voștri. Dacă doriți să ne însoțiți într-o călătorie prin tainele muzeului, vă invităm să participați la atelierul „Lecția de muzeologie”, atelier destinat copiilor cu vârste între 6 – 14 ani, dar și părinților și profesorilor lor.

În încercarea de a sublinia funcția educativă a muzeelor și poziția lor în societate, vom putea afla: ce este un muzeu, dar un muzeograf?; de ce există muzeul?; ce valori promovează muzeul?; care sunt trăsăturile care determină unicitatea muzeului?; pentru cine este muzeul?; care este importanța muzeelor în viața cotidiană?

Toate acestea într-o experiență interactivă, transpunând obiectele de patrimoniu și exponatele din muzeu în viața de zi cu zi a micilor vizitatori. Aceștia vor străbate timpurile și vor primi informații inedite, altfel decât în manualele școlare, despre epoci apuse, oameni care au rămas în istoria literaturii române, obiectele care le-au aparținut și care au constituit cadrul lor de dezvoltare.Vizita le va deschide micuților dorința de a colecționa, vor afla ce sunt colecțiile, ce se poate colecționa și de ce simțim nevoia să colecționăm, vor deveni dornici de a-și expune propriile colecții. Participanții vor fi plimbați prin lumea jocului și a poveștilor, devenind ei înșiși personajele propriilor povești.

Programul desfășurării atelierelor:

 

Casa Memorilă „Anton Pann" (str. Anton Pann 20):- 11, 18, 25 octombrie, ora 11.00 (pentru școli)- 5, 6, 19, 20 octombrie, ora 11.00 (pentru familii)Coordonator ateliere: Mădălina Șchiopu, muzeograf MNLR

Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: case.memoriale@mnlr.ro, în limita locurilor disponibile (max. 15 pers./atelier). La programele pentru școli, înscrierea se face cu cel puțin două săptămâni înainte de data desfășurării atelierului. La programele pentru familii, înscrierea se face cu o săptămână înainte de data desfășurării atelierului. Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/participant și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/copil și 4 lei/adult, anunță MNLR într-un comunicat.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri