Legea amânării ratelor, NECONSTITUŢIONALĂ. Daniel Zamfir: Sunt foarte surprins. Avem o mare problemă!
Autor: Florin Răvdan pe 06 mai, 17:45 | Partide politice
Exclusiv

Daniel Zamfir FOTO AGERPRES

Senatorul PSD Daniel Zamfir a reacţionat în exclusivitate pentru DC NEWS după ce CCR a declarat legea amânării ratelor ca fiind neconstituţională. 

"Eu nu am văzut motivarea, aştept să o văd, întrucât există deja o ordonanţă de urgenţă în funcţiune care produce şi efecte, permite deja amânarea ratelor. S-au înscris mii de oameni şi agenţi economici pentru acest beneficiu. Noi, în textul legii, am încercat să eliminăm cât mai mult discriminările, pentru că în textul ordonanţei Guvernul PNL a prevăzut că doar creditele ipotecare sunt scutite de capitalizare, de dobânda la dobândă, în timp ce pentru celelalte credite se percepea. Noi am vrut să nu existe discriminare.

Legea e făcută pentru cei care au dificultăţi, inclusiv pentru cei cu credite de consum, care acum au dificultăţi la plata ratelor. Aştept să văd motivele, pentru că în situaţia asta avem o mare problemă, pentru că şi OUG-ul poate avea motive de neconstituţionalitate în aceste condiţii. Sunt extrem de surprins de decizia Curţii. OUG-ul va veni în Parlament şi, dacă motivele pentru respingerea legii sunt extrinseci, se pare că şi OUG-ul are aceste motive. Nu mă pot pronunţa, însă, cu privire la ce vom face până nu vedem motivarea Curţii. Trebuie văzut ce putem facem pentru a nu intra într-o situaţie fără ieşire", a declarat Daniel Zamfir în exclusivitate pentru DC NEWS.  

VEZI ŞI Legea amânării ratelor propusă de PSD, NECONSTITUŢIONALĂ. Decizia CCR

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri