Legea amânării ratelor, NECONSTITUŢIONALĂ. Daniel Zamfir: Sunt foarte surprins. Avem o mare problemă!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Senatorul PSD Daniel Zamfir a reacţionat în exclusivitate pentru DC NEWS după ce CCR a declarat legea amânării ratelor ca fiind neconstituţională. 

"Eu nu am văzut motivarea, aştept să o văd, întrucât există deja o ordonanţă de urgenţă în funcţiune care produce şi efecte, permite deja amânarea ratelor. S-au înscris mii de oameni şi agenţi economici pentru acest beneficiu. Noi, în textul legii, am încercat să eliminăm cât mai mult discriminările, pentru că în textul ordonanţei Guvernul PNL a prevăzut că doar creditele ipotecare sunt scutite de capitalizare, de dobânda la dobândă, în timp ce pentru celelalte credite se percepea. Noi am vrut să nu existe discriminare.

Legea e făcută pentru cei care au dificultăţi, inclusiv pentru cei cu credite de consum, care acum au dificultăţi la plata ratelor. Aştept să văd motivele, pentru că în situaţia asta avem o mare problemă, pentru că şi OUG-ul poate avea motive de neconstituţionalitate în aceste condiţii. Sunt extrem de surprins de decizia Curţii. OUG-ul va veni în Parlament şi, dacă motivele pentru respingerea legii sunt extrinseci, se pare că şi OUG-ul are aceste motive. Nu mă pot pronunţa, însă, cu privire la ce vom face până nu vedem motivarea Curţii. Trebuie văzut ce putem facem pentru a nu intra într-o situaţie fără ieşire", a declarat Daniel Zamfir în exclusivitate pentru DC NEWS.  

VEZI ŞI Legea amânării ratelor propusă de PSD, NECONSTITUŢIONALĂ. Decizia CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel