Lewis Hamilton, REVOLTĂ la adresa Formula 1. "Ce au promis, au făcut în grabă"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Lewis-Hamilton
Lewis-Hamilton
Pilotul Lewis Hamilton s-a revoltat la adresa şefilor din Formula 1, după ce a câştigat Marele Premiul al Ungariei.

Lewis Hamilton a câştigat duminică Marele Premiu al Ungariei. Pilotul echipei Mercedes le reproşează şefilor din Formula 1 că nu au luat poziţie în lupta anti-rasism. Hamilton alături de alţi 8 concurenţi au îngenuncheat în semn de solidaritate cu mişcarea „Black Lives Matter”.

Lewis Hamilton a câştigat duminică Marele Premiu al Ungariei. Înainte de startul cursei, multiplul campion a purtat un tricou „Black Lives Matter” şi a îngenuncheat în semn de solidaritate cu mişcarea anti-rasism. Alături de unicul pilot de culoare din Formula 1, au mai îngenuncheat şi alţi 8 piloţi din totalul de 15 care au luat startul cursei.

„Gestul simbolic ar trebui repetat şi nu ştiu de ce l-au făcut doar la prima cursă de la reluarea sezonului şi nu l-au mai făcut de atunci”, a declarat Hamilton, critic la adresa colegilor.

„Au ieşit în faţă şi au spus că vor lupta pentru diversitate şi pentru încetarea rasismului, dar nu ne oferă posibilitatea să facem asta, deoarece ce au promis au făcut în grabă”, adaugă britanicul, critic la adresa organizaţiei.

Formula 1 a realizat o campanie anti-rasism înainte de reluarea sezonului, dar doar pentru prima cursă, nu şi pentru următoarele, relatează Reuters, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel