Liberalizarea prețului la gaze, PREȚURI mai MARI. Elena Cristian explică de ce!
Autor: Alexandru Ichim pe 20 mai, 21:14 | Economie

De la 1 iulie va avea loc liberalizarea prețurilor la gaze, iar ANRE nu le va mai putea reglementa. 

Companiile private au început deja să trimită oferte, dar clienții susțin că nu sunt deloc avantajoase, relatează România TV. Prețurile la gaze s-ar putea majora și cu 20%, mai precizează sursa citată. 

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a intervenit în direct la postul TV unde a explicat de ce s-ar putea plăti facturi mai mari. 

”Problema cea mai mare este că aproximativ 3,5 milioane de români riscă să plătească de la 1 iulie facturi mai mari la gaze pentru că nu sunt informați despre ceea ce trebuie să facă. La această dată, mai puțin de 20% dintre români au ales să încheie noile contracte. Sigur că, atunci când primești de la furnizorul tău o informare, este greu să o analizezi dacă nu ești specialist. Ar trebui să primești toate informațiile, iar furnizorii sunt obligați să facă asta. Pe de altă parte, oamenii trebuie să știe că dacă nu încheie noile contracte până la 1 iulie, o vor putea face și după. Nu înseamnă că dacă nu am acceptat o ofertă rămân fără gaze”, a declarat Elena Cristian, jurnalist DC Business

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri