LIBERTATE în Spania după vaccinare. Există o singură limitare
Autor: Anca Murgoci pe 23 feb, 08:28 | Coronavirus

LIBERTATE în Spania după vaccinare. Există o singură limitare

Imunizarea a 96% dintre persoanele care locuiesc în căminele de vârstnici din Madrid și cei care lucrează acolo a făcut posibilă realizarea protocolului de vizite și ieșiri. Vizează persoanele care au primit deja două doze de vaccin de la Pfizer sau Moderna.

Oamenilor li se permite să plece din cămin având libertate totală, chiar și să petreacă câteva zile departe pentru vacanțe și weekenduri. Până acum, permisele erau limitate la doar două plimbări de o oră pe săptămână în jurul centrelor sociale.

Se extind și vizitele. Astfel, familiei și prietenilor li se permite să meargă la reședințe de până la trei ori pe săptămână, timp de o oră de fiecare dată. Singura limitare în acest sens este că, pentru moment, persoana care vine în vizită, din partea unei familii, trebuie să fie întotdeauna aceeași.

În ciuda flexibilității protocoalelor, departamentele de sănătate și politici sociale recomandă rezidenților să mențină toate măsurile de securitate pentru a minimiza riscul de contagiune, adică purtarea măștii, păstrarea distanței și spălatul mâinilor.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri