LicArt, concurs de artă pentru liceeni. Premii substanţiale pentru câştigători, tabără de creaţie la malul mării
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O nouă generație de adolescenți pasionați de poezie și fotografie s-a bucurat de cel mai mare concurs de arte pentru liceeni, LicArt, coordonat de 18 ani de jurnalistul și dramaturgul Radu Herjeu.

Astfel, din cei peste 1600 de competitori, 28 au fost desemnați finaliști și au ajuns în Tabăra de Creație de la Sulina. Acolo au participat la ateliere de creație susținute de poeții Andrei Dosa, Alex Văsieș și Luca Ouatu și de fotografii Patricia Hilbert și Cristian Munteanu. Au dus la capăt o mulțime de proiecte care i-au stimulat să lucreze împreună, să comunice și să combine cele două arte. Și, desigur, s-au bucurat de Deltă și de Mare.

Premii substanţiale pentru câştigători

La secțiunea Poezie: Premiul 1 (1800 de lei) a mers la Buzău, la Alexandra Lipară, premiul 2 (1200 de lei) la Suceava, la Sorina Rîndașu, iar premiul 3 (700 de lei) la Piatra Neamț, la Sebastian Cristian. Așa au decis membrii Marelui Juriu, poeții Ioan Es. Pop, Răzvan Țupa și criticul Paul Cernat.

La secțiunea Fotografie s-au dat 3 premii, fiecare în valoare de 1800 de lei. Astfel: cea mai bună Fotografie Alb-Negru aparține lui Robert Sarafie din Sibiu, cel mai bun Portret, Alexandrei Corcode din Bistrița, iar cea mai bună Fotografie Diversă, Biancăi Isofache din Târgoviște. Asta a fost opinia membrilor Marelui Juriu: Daniel Etter (laureat Pulizer Prize și World Press Photo Award), Vadim Ghirdă (laureat World Press Photo Award) și Vlad Eftenie (laureat Sony Photo Awards).

Puteți citi și admira creațiile premiate (precum și finalistele) pe site-ul concursului www.licart.ro

Concursul și Tabăra sunt organizate de Clubul Nouă ne Pasă!, în parteneriat cu și cofinanțate de Minsterele Educației și Tineretului și Sportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel