Licitație pentru o bluză Michael Jordan. Sumă uriașă de achiziție
Autor: Mircea F. Cristian pe 20 apr, 22:50 | Alte sporturi

Un tricou a lui Michael Jordan de la JO 1992 a fost vândută la licitaţie.

Un tricou al baschetbalistului Michael Jordan, component al ''Dream Team''-ului american medaliat cu aur la Jocurilor Olimpice de la Barcelona, din 1992, a fost vândută la licitaţie pentru suma de 216.000 dolari, a anunţat, luni, Casa de licitaţii Robert Edwards, citată de Reuters.

Oferta câştigătoare a fost a doua ca valoare pentru o bluză a lui Jordan, după suma de 274.000 dolari plătită pentru cea purtată la Jocurile din 1984. Licitația a pornit de la suma de 25.000 de dolari.

Jordan a adăugat pe tricou, în partea dreaptă a pieptului, inscripţia ''Cele mai bune urări/Michael Jordan''. Bluza a fost achiziţionată în primă instanţă pentru 17.500 dolari în septembrie 1992, la o gală de caritate.

Dream Team-ul din 1992

 

Echipa care a cucerit titlul olimpic în 1992, ''The Dream Team'', îi includea, pe lângă Jordan, pe Magic Johnson, Larry Bird, Scottie Pippen, Karl Malone, Patrick Ewing, Charles Barkley, Clyde Drexler, John Stockton, David Robinson şi Chris Mullin.

''Michael Jordan este fără îndoială unul dintre cei mai reprezentativi sportivi din toate timpurile, cu şase titluri de campion al NBA şi două medalii olimpice de aur'', a declarat preşedintele case de licitaţii Robert Edward, Brian Dwyer.

''Colecţionarii au oferit o oportunitate rară de a achiziţiona bluza lui Jordan din Dream Team-ul 1992, cea mai mare echipă de baschet selecţionată vreodată'', a mai spus Dwyer în comunicat.

Te-ar putea interesa și ....
Alte sporturi Vezi toate articolele
Crossuri parteneri