Lider al opoziției, arestat pentru CORUPȚIE
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Liderul opoziției și președintele principalului partid de opoziție al țării a fost arestat din cauza unui scandal de corupție. Vezi unde se întâmplă.

Autoritățile pakistaneze l-au arestat pe Shehbaz Sharif, liderul opoziției și președintele principalului partid de opoziție al țării, sub acuzații de corupție, cea mai recentă arestare înaltă a unei figuri de opoziție de către guvernul primului ministru Imran Khan. Sharif a fost arestat de la sediul înaltei instanțe din orașul Lahore din estul pakistanez, la scurt timp după ce instanța i-a respins cererea de cauțiune într-un caz de spălare de bani.

Un mare număr de susținători ai lui Sharif și ai partidului său politic Pakistan Muslim League-Nawaz au fost prezenți și au scandat sloganuri împotriva guvernului și a Biroului Național de Responsabilitate.

Sharif a negat acuzațiile

Sharif a negat toate acuzațiile, susținând că activele pe care NAB le cercetează sunt pe numele rudelor sale și că nu are nicio legătură cu acestea sau cum au fost achiziționate. Potrivit presei, ministrul de informații, Shibli Faraz, a negat că verdictul ar fi „motivat politic”.

Arestarea vine în contextul în care, la 20 septembrie, opoziția politică pakistaneză a organizat o conferință pentru a forma Mișcarea Democrată Pakistaneză, o nouă alianță menită să doboare guvernul primului ministru Khan, al cărui partid Pakistan Tehreek-e-Insaf  a fost votat într-un scrutin electoral controversat din 2018, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel