Medic, reacție FULMINANTĂ. Ideea CIUDATĂ: Să joace cu MĂȘTI! "Să vă spun De Ce"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Un medic specialist în boli infecţioase a găsit soluția pentru ca fotbaliștii să nu se mai infecteze cu COVID-19. 

COVID-19 a lovit puternic Liga 1, după ce mai mulți fotbaliști au fost infectați. Doar la CFR Cluj sunt 26 de persoane sunt infectate, iar la Dinamo, 21 de persoane. Afectate au fost și cluburile Craiova şi FC Botoşani.

Ideea ciudată a unui medic specialist

Andreea Moldovan, medic specialist în boli infecţioase, a afirmat că o soluţie pentru împiedicara răspândirii virusului ar fi purtarea măștii pe teren.

"Soluţia pentru mine ar fi masca şi vă spun de ce. Pe teren. Personalul medical stă cu masca ore în şir. Cu atât mai mult cu cât acum stăm cu acele măşti ultrafiltrante, care nu sunt deloc uşor de suportat, dar ştim că ele ne potejează şi ne oferă şansa să nu ne infectăm când luăm contact cu cineva pozitiv, simptomatic sau asimptomatic.

Acele idei conform cărora nu ne oxigenăm corect cu mască sau nu putem să respirăm corect sau este greu să stăm cu ea cred că pot fi depăşite prin conştientizarea importanţei măştii atunci când vorbim de prevenţie. Nu e uşor să alergi cu mască, dar ştim că masca nu este etanşă, aerul intră şi iese. Doar că el e filtrat de anumite particule de care nu avem nevoie, particule care pot fi încărcate cu virusul respectiv. Ştiu că ar fi ciudat să alergăm cu masca pe figură, ştiu că e neobişnuit pentru noi, dar toată situaţia pe care o trăim acum este absolut neobişnuită şi inedită pentru noi toţi şi atunci trebuie să ne adaptăm şi să facem acele compromisuri de care spuneam înainte.

Un sportiv are activitatea de pe teren, unde este în mişcare, în aer liber, unde expunerea este mult mai mică, dar şi activitatea din vestiar sau cea de socializare, unde deja riscul începe să crească mai mult", a declarat Andreea Moldovan, în direct la Digi Sport Matinal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel