Creștere RCA. FORT cere intervenție rapidă în Parlament
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Federația Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T., patronat ce a avut o contribuție determinantă la stabilizarea pieței asigurărilor obligatorii auto, trage un ultim semnal de alarmă raportat tendințelor alarmante de creștere a tarifelor RCA, cauzate de practici necontrolate.

F.O.R.T. solicită autorităților statului o intervenție rapidă în reglementarea mult mai clară, în interesul asiguratorilor și asiguraților, a activității service-urilor auto, dar și în ceea ce privește activitatea furnizorilor de mașini de schimb, având în vedere statistică îngrijorătoare ce ne arată clar că, în perioada 2017-2019, dauna medie a crescut cu 20 % în fiecare an.

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, ”în perioada 2018-2020, rată medie a daunalitatii, factor determinant în creșterea tarifelor RCA a fost influențată artificial, în sens negativ de cel puțîn patru cauze principale:

- Tarifele practicate de service-uri pentru reparația vehiculelor, zona total nereglementată și unde se impune urgent o completare legislativă

- Activitatea total nereglementată a companiilor ce oferă mașînă la schimb la costuri mult mai mari decât cele aferente activității de închiriere auto sau, prin înțelegere cu clienții, facturează un serviciu pe care nu îl prestează

- Accidentele "regizate", provocate intenționat de cei ce se ocupă cu astfel de practici ilegale și care formează de ani de zile adevărate rețele de tip mafiot

- Activitatea ilicită a service-urilor neautorizate ce concurează neloial firmele de reparații ce funcționează legal în România.”

Ultim apel

”F.O.R.T. consideră că este imperios necesar că Parlamentul să înceapă, în regim de urgență să modifice reglementarea existența, pentru a permite ASF modificarea normei aferente, urmărind reglementarea tarifelor practicate atât de service-uri cât și de companiile ce oferă mașini la schimb.

Totodată federația face un ultim apel la autoritățile de control, pentru că acestea să intervină urgent în direcția opririi activităților ilegale în domeniu, cu atât mai mult cu cât au semnale clare și de la reprezentanții companiilor de reparații ce funcționează legal. Nu este absolut deloc firesc că cei de bună credință să fie afectați de costuri suplimentare din cauza faptului că cei îndreptățiți să urmărească aceste fenomene, refuză să își facă datoria”, se mai arată în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel