LIPSA de MEDICAMENTE, trei observații-cheie. Gănescu: Este păcat să PIERDEM pacienți
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Gănescu, preşedintele COPAC, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS și DC Medical care sunt riscurile pentru un bolnav cronic care nu îşi ia tratamentul corect, pentru că nu găsește medicamentele necesare pe piaţă.

"Faptul că un pacient nu îşi găseşte medicamentul duce la anumite dezechilibre inclusiv în sistem, inclusiv în calitatea vieţii pacientului. Unu, vorbim de calitatea vieţii pacientului, pentru că un pacient fără tratamentul corect la timpul corect va avea o calitate a vieţii mai scăzută şi e clar că un bolnav cronic va avea multe alte complicaţii când nu îşi ia tratamentul. 

A doua problemă este legată de tratamentul incorect. Degeaba luăm mai multe molecule şi unul nu, pentru că efectul nu va fi complet. Cheltuim bani mulţi cu multe medicamente, dar, dacă lipseşte unul, nu avem efectul dorit. 

Al treilea mare efect este că atunci când nu se găsesc medicamentele se seamănă panică, iar când se găsesc avem cazuri în care pacienţii  iau stocuri mari, ceea ce este iar o anormalitate. De asta spun că se creează anumite dezechilibre, în dezavantajul tuturor. Noi am dori ca toate aceste politici pe care le avem la ora actuală să fie schimbate şi updatate la un sistem la care pacientul român, aşa cum are el acces, măcar să le poată accesa. Este păcat să pierdem pacienţi şi să cheltuim mult mai mult în sistem pentru că nu am reuşit să tratăm corect un pacient şi să ţinem apoi omul internat două luni de zile. Nu are nicio logică! Cheltui mult mai mult prin tratare decât prin prevenţie", a explicat Radu Gănescu, preşedintele COPAC, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel