Urmărește emisiunea live
Listă miniștri Guvern Cîțu. Gâdea: Sunt răsturnări de situație!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
politician
politician
Cum ar putea arăta Guvernul Cîțu, în urma unor negocieri tensionate între PNL, USR - PLUS și UDMR?

„În momentul de față, sunt și răsturnări de situație. Ce pot să vă spun, în acest moment, este că, la Interne, pare că nu va fi mai fi Marcel Vela. Ar putea să ajungă Lucian Bode. La Muncă, sunt două nume: doamna Violeta Alexandru (...) sau doamna Turcan. La Energie, ar putea să fie Robert Sighiartău sau Virgil Popescu. (...) La Cultură, Bogdan Gheorghiu sau Marilen Pirtea. La Agricultură, domnul Oros. Sorin Cîmpeanu e pe listă la Educație, e o persoană care are o expertiză în zona educației”, a spus Mihai Gâdea, marți seară, la Antena 3. 

„Vom vedea cum evoluează lucrurile”, a subliniat acesta.

Când va fi învestit noul Guvern

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a anunţat că miercuri, cel mai probabil, se vor derula procedurile de învestire pentru noul Guvern.

„Vă informez că, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, se vor derula procedurile de învestire a Guvernului, imediat ce premierul desemnat va transmite programul de guvernare şi lista de miniştri către cele două Camere", a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei plenului Camerei de marţi. El a precizat că vor fi convocate Birourile permanente reunite pentru stabilirea calendarului învestirii.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe Florin Cîţu candidat pentru funcţia de prim-ministru, propus de coaliţia PNL - USR PLUS - UDMR.

Potrivit prevederilor Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de zece zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel