„Lista neagră“ a premierului. Orban spune că e „mulțumit de echipa guvernamentală“ condusă de Cîțu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al Partidului Național Liberal, se declară mulțumit de echipa guvernamentală condusă de Florin Cîțu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi, la Piteşti, că nu a auzit despre o intenţie a premierului Florin Cîţu de a face o remaniere care să-i vizeze pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, susţinând că el este mulţumit de activitatea miniştrilor liberali.

"Nu am auzit de acest lucru. Eu sunt mulţumit de echipa guvernamentală liberală şi, în mod evident, domnul ministru Oros a fost ministru şi în echipa pe care am condus-o eu la nivel guvernamental. Ca atare, eu nu am auzit de o astfel de intenţie", a declarat Orban, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă are cunoştinţă despre o nemulţumire a premierului Florin Cîţu cu privire la activitatea celor doi miniştri, liderul PNL a răspuns: "Nu ştiu de unde aţi auzit dumneavoastră, eu nu am auzit de acest lucru".

Lista neagră a premierului



Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, prezent la conferinţa de presă, a spus, la rândul său, că nu are informaţii că s-ar afla pe o "listă neagră" a premierului.

"Nu, nu ştiu şi nici nu mi-a spus acest lucru premierul. Aud pentru prima dată despre această listă neagră", a precizat Oros.

Premierul Florin Cîţu a declara, în urmă cu două zile, că nu-şi doreşte, pe termen scurt, o remaniere, subliniind că va lua o astfel de decizie dacă va vedea că aceasta va duce la un guvern mai puternic, un guvern care va implementa mai repede măsurile asumate prin programul de guvernare.

El a adăugat că face zilnic evaluarea miniştrilor, precizând că va trage linie la un moment dat. "Şi atunci anunţ decizia mea, când trag linia anunţ decizia", a spus premierul, precizează Agerpres.

Orban îi atrage atenția lui Cîțu că problemele sunt în Guvern, nu în Parlament

Ludovic Orban a dat două exemple prin care i-a atras atenția lui Florin Cîțu că întârzierea proiectelor vine din Guvern, nu din Parlament. Asta după ce premierul a spus că va face reforme prin OUG, acuzând lentoarea din legislativ.

Gestul lui Stelian Ion

”Nu știu despre ce lentoare e vorba.” a spus Ludovic Orban râzând. El a continuat: ”Vă dați seama că-n Parlament, pentru a trece orice proiect de lege, trebuie să existe o înțelegere în coaliție, pentru că altfel nu se poate realiza majoritatea. Vă dau doar un exemplu, pe legea SIIJ, unde lucrurile s-au întâmplat în felul următor: noi am convenit în coaliție o formă, pe care am și susținut-o, am adoptat-o la Camera Deputaților cu 170 de voturi, nu foarte simplu, destul de greu, după care ministrul Justiției, fără să ne comunice, a sesizat Comisia de la Veneția. Nu poate nimeni să ne spună că noi întârziem adoptarea legii SIIJ atât timp cât decizia la nivelul coaliției a fost, după acest demers de sesizare a Comisiei de la Veneția, s-a așteptat punctul de vedere, care am înțeles că va fi adoptat în plenul Comisiei de la Veneția, în jurul datei de 3 iulie” (citește continuarea AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel