LIVE TEXT/VIDEO: Iohannis, ANUNȚURI importante la ora 13.10
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, aproximativ la ora 13:10.

LIVE TEXT

- Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu guvernul Orban începe să-și arate și partea practică. Pentru a sublinia importanța dezvoltării infrastructurii feroviare, am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din 84 încoace, cum ne-a spus domnul ministru. Noi dorim să dezvoltăm aeroportul, dorim să-i dăm amploare, dar pentru asta trebuie să ajungi în condiții bune și predictibile.

- Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat în ultimele zile la metrou, la autostradă și, iată, la testarea noii căi ferate. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația planului de relansare. România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă, puternică. Pentru a putea realiza infrastructura, avem o șansă enormă, putem folosi bani europeni care ne sunt puși la dispoziție.

- Trebuie să recunoaștem că am avut bani europeni și până acum, dar nu a fost voință politică. Din 2016 până în 2019 s-a realizat 11% din această linie, iar restul în timpul guvernului liberal, putem să ne dăm seama care este voința politică și putința politică. Îi felicit pe toți, constructori, premier, consultanți și pe toată lumea care a ajutat la această linie.

- Sunt convins că acesta va fi ritmul care va fi în viitor în România, care va schimba pozitiv fața țării.

Știrea inițială

Astăzi, președintele României și premierul Ludovic Orban au inaugurat linia directă Gara de Nord - Otopeni, circulând cu trenul din gară spre aeroport. Klaus Iohannis este așteptat să facă o declarație de presă pe care DC NEWS v-o oferă în format LIVE TEXT și VIDEO.

Live textul va începe curând. Rămâneți alături de noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel