Liviu Dragnea, lovitură în instanță împotriva Vioricăi Dăncilă. Bogdan Chirieac: Dacă vrea să se răzbune, s-o facă pe sistem, nu pe partid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, decizia lui Liviu Dragnea de a contesta în instanţă alegerea Vioricăi Dăncilă ca preşedinte al PSD şi a menţionat că acesta este ultimul lucru de care avea nevoie Viorica Dăncilă. 

"Este ultimul lucru de care avea nevoie PSD şi doamna Viorica Dăncilă în acest moment. Într-un peisaj politic tumultuos, mai ales după condamnarea politică a lui Liviu Dragnea, avansul pe care îl ia USR, posibilele mişcări de stradă din 10 august, felul în care dansează baronii PSD, două pe stânga, două pe dreapta, acest lucru poate să se reflecte profund negativ asupra PSD. Ei trebuie să se adune, să se unească, pentru că nu e vorba despre demersul lui Liviu Dragnea, ci de faptul că dai unei justiţii profund politizate acest atu care poate fi folosit împotriva celui mai mare partid politic din România", a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Contestaţia, admisibilă deoarece Liviu Dragnea nu şi-a pierdut funcţiile 

"Legea nu a prevăzut asta, ca un preşedinte de partid să fie arestat de pe scaun, cum a fost luat Liviu Dragnea. Nimeni nu s-a gândit la posibilitatea asta când a fost făcut statutul. Întreb, oare ar fi util ca Parlamentul României să dea o lege prin care să fie stabilit statutul partidelor din România? Funcţionarea unui partid politic, felul în care sunt aleşi conducătorii, să fie stabilit prin lege? Nu ştiu cum e mai bine, dar cred că ar trebui să facem ce fac şi cei din Occident", a mai spus analistul politic. 

Liviu Dragnea, răzbunare? 

"Este o lovitură a lui Liviu Dragnea, fără doar şi poate. Într-adevăr, în stilul cel mai românesc cu putinţă, foarte multă lume s-a lepădat de el. Prima lor grijă a fost să jure pe roşu că nu l-au cunoscut pe Dragnea şi dacă l-ar fi cunoscut, ar fi luptat împotriva lui. Pe de altă parte, nu partidul i-a făcut rău lui Liviu Dragnea, deci dacă ar vrea să se răzbune, ar trebui să o facă împotriva sistemului, nu a partidului. Înţeleg acum că Liviu Dragnea zice un lucru interesant juridic. El nu şi-a dat demisia, este în continuare preşedinte!", a completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel