Lixandru de la ARAS: Un seropozitiv nu reprezintă un pericol pentru partenerul de viață
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Mihai Lixandru, director de proiect ARAS (Asociația Română Anti-SIDA), a făcut o dezvăluire importantă la dezbaterea online „Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA”, marca DC News și DC Medical. 

Mihai Lixandru, director de proiect ARAS (Asociația Română Anti-SIDA), a povestit la dezbaterea online „Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA” că „un exercițiu pe care noi l-am făcut a fost să mergem în vară, în mijlocul Bucureștiului, să vorbim cu oamenii.”

Directorul de proiect ARAS a precizat că, un prim răspuns al oamenilor la auzul întrebării „Ai avea o relație cu persoană infectată cu HIV?”, a fost „Nu”.

După care intervine factorul de schimbare: informația. O persoană infectată cu HIV, care își urmează tratamentul, poate să devină nedetectabilă. Informația este corectă, iar percepția oamenilor s-a schimbat radical”, a continuat Mihai Lixandru. 

Lixandru a precizat că „informația schimbă total perspectiva. Discriminarea și stigmatizarea vine din frică, ce își are originea în lipsa informației. Vorbim de o infecție cronică, cu care poți duce o viață lungă și sănătoasă. Avem un tratament, respectiv o pastilă pe zi”.

Practic, o persoană care ajunge să devină nedetectabilă la HIV înseamnă o persoană tratată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel