Loc inedit pentru grădini în Alba Iulia, în apropierea cetății Alba Carolina
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Albaiulienii pot cultiva o grădină de legume în apropierea cetății Alba Carolina.

Viceprimarul din Alba Iulia, Emil Popescu, spune că în partea de nord a cetății Alba Carolina, aflată în plin proces de reconversie urbanistică, se dorește amenajarea unor grădini urbane, care să continue tradiția grădinăritului în zona unde în ultimii 30 de ani au fost cultivate legume. 

„Pentru a păstra vie activitatea de grădinărit care s-a desfășurat pe aceste suprafețe de teren în ultimii 30 de ani, se dorește amenajarea, în interiorul zonei dedicate proiectului, a unor spații pentru agricultură urbană pentru care albaiulienii să poată avea un contract sau abonament anual cu primăria, și unde să-și poată amenaja și planta o grădină proprie, cu flori și plante, conform trendului de grădină urbană care s-a răspândit peste tot în lume”, a explicat viceprimarul Emil Popescu, conform Alba24

Vezi și: Cum scapi de gândacii puturoși. Metode eficiente și simple

Un izvor pentru grădini și o cișmea vor face parte din amplasament

Pe lângă grădinile din nordul cetății va fi amenajat un izvor suprateran, cu mai multe bazine de colectare, cișmea din beton hidrofugat și spații de odihnă. Accesul către aceste grădini se va face de pe strada Gemina, pe o alee pietruită, dar și din estul amplasamentului, pe o alee înierbată, pe sistem geogrilă. În aceeași zonă va fi amenajată și o grădină cu plante aromatice (lavandă).  

Proiectul de reconversie a zonei presupune realizarea de noi spații urbane pentru recreere, fiind amenajat în zonă un parc situat în șanțul perimetral al Laturii de Nord a Cetății Alba Carolina pe o întindere de 2 hectare. Noile amplasamente vor contribui la la creșterea atractivității Cetății, înfrumusețarea și regenerarea mediului urban.  

Zona ce urmează a fi amenajată va avea e alei înierbate, alei din piatră naturală, piste de biciclete, locuri de joacă și mobilier urban, dar și de zone verzi, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber.

Vezi și: 8 plante care alungă necazurile din casa ta. În schimb, aduc bunăstare și energie pozitivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel