Lockdown în Madrid. Noi RESTRICȚII de circulație în capitala Spaniei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Guvernul spaniol a restricționat c ălătoriile din și spre Madrid din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus.

Guvernul spaniol a anunţat miercuri că restricţionează circulaţia persoanelor către şi dinspre Madrid la călătoriile esenţiale, transmite Reuters. Decizia a fost luată din cauza creșterii alarmante a numărului de noi infecții cu coronavirus. 

„Sănătatea Madridului este sănătatea Spaniei.”, a declarat ministrul Sănătății, Salvador Illa, într-o conferință de presă când a anunțat noile reglementări, care urmează să intre în vigoare peste câteva zile.

Autoritățile regionale contestă decizia și susțin că aceasta nu are o bază legală, creând condiţiile pentru un conflict politic în regiunea unde au fost înregistrate peste o treime din cele 133.604 de cazuri noi de coronavirus depistate în ultimele două săptămâni. 

Capitala spaniolă, care are peste 3 milioane de locuitori şi nouă municipalităţi adiacente, va fi închisă persoanelor din afara acesteia, în cazul călătoriilor neesenţiale. Mai exact, oamenii vor putea circula doar pentru serviciu, şcoală, vizite la medic sau pentru cumpărături, dar nu pentru petrecerea timpului liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel