LOCKDOWN în România. Andrei Baciu, ANUNȚ în direct: "Este CERT. În următoarele luni..."
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
sursa foto: andrei-baciu.ro
sursa foto: andrei-baciu.ro
Andrei Baciu, sectar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre starea de urgență în România. 

Întrebat care sunt șansele să ajungem în stare de urgență cu o nouă blocare a populației în case, Andrei Baciu a răspuns, în direct la B1 TV:

”Avem o situație epidemiologică care se accentuează, al cărei ritm crește văzând cu ochii și, din acest punct de vedere, trebuie să ai la îndemână toate instrumentele epidemiologice pentru a face lucrurile să funcționeze și pentru a interveni acolo unde este nevoie. Pentru acest lucru, în momentul de față, avem starea de alertă. Toate aceste cadre juridice sunt necesare pentru a putea interveni.

Nu suntem în momentul de față nici pe departe de o asemenea situație (...) Astăzi avem, ce-i drept, aproape 3.000 de cazuri, și în București e a treia zi cu în jur de 500 de cazuri, deci vedem că se accelerează acest lucru, însă trebuie să ținem cont și de context, se accelerează peste tot în Europa. Ce este cert este că avem câteva măsuri care ne protejează, care și-au dovedit succesul atât pentru fiecare dintre noi, cât și din punct de vedere științific.

Toate aceste chestiuni nu vor fi impuse la nesfârșit, nu sunt recomandate pe o perioadă nedeterminată, dimpotrivă. Se fac progrese semnificative pe partea științifică la nivelul vaccinurilor, la nivelul tratamentelor și atunci, cel mai probabil, așa cum anunță vocea tuturor experților la nivel global, vom avea o descoperire care va deveni accesibilă tuturor, cel mai probabil la nivelul vaccinurilor și, ulterior, la nivelul unui tratament care să neutralizeze virusul, în următoarele luni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel