LOCKDOWN în România. SONDAJ DCNews despre CARANTINĂ, peste 44.000 de români au răspuns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
În România se moare din cauza COVID-19 din ce în ce mai mult. Situația pare scăpată de sub control, iar politicienii se feresc de carantină, pentru că vine cu un preț uriaș economic, social, dar și electoral. Aplicăm restricții din Vest, asta după ce-am tratat vara ca-n Est. Uniunea Europeană începe să ne izoleze, iar luminița de la capătul tunelului pare din ce în ce mai îndepărtată. 

Bilanțul zilei de 12 octombrie 2021 a venit în România cu cifre de-a dreptul tulburătoare. 16.743 români au fost confirmați ca infectați cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, iar situația e cu atât mai gravă cu cât spitalele sunt neîncăpătoare. La ATI COVID, în momentul raportării, nu mai era niciun loc. Au murit, din cauza COVID-19, 442 de oameni în 24 de ore. 45 dintre cei decedați erau vaccinați. Din rândul celor nevaccinați, au murit două tinere, de 26 de ani ambele, fără nicio altă problemă de sănătate. În spitale, infectați cu SARS-CoV-2 sunt 17.141 români, din care 1.667 sunt la ATI.  Numărul celor infectați a reieșit după ce au fost realizate 26.586 de teste RT-PCR (14.434 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.152 la cerere) și 52.959 de teste rapide antigenice. 

Cu alte cuvinte, la fiecare 3 minute un român moare răpus de boala dată de SARS-CoV-2, COVID-19. În același timp, 1 din 4-5 teste efectuate pentru depistarea COVID-19 are rezultat pozitiv. Din momentul în care omul este confirmat cu virusul, totul este posibil. Vaccinul ar fi reprezentat o șansă, însă înainte de infectare, nu după. 

Banii și funcțiile au luat fața sănătății. Acum plătim prețul. ”Se moare”

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, scria, pe Facebook, că suntem ca pe front, se moare. Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI, a subliniat, și nu o dată, că se aplică medicina de dezastre, iar cuțitul a trecut de os. Însă, încă sunt mulți români care poarta masca pe față, sub nas, de frica amenzilor, nu a bolii, nu cred în existența virusului și consideră că totul este un plan mondial cu un scop imprecis, fiecare având propria opinie despre aceste aspecte. Sunt mai ușor de crezut scenariile halucinante decât dovezile științifice. E mai simplu așa. Din păcate, în acest context tot mai divizat și măcinat de informații false, virusul afectează tot mai mulți oameni, prea târziu pentru a mai putea fi salvați. Occidentul ne vede pe noi, dar și pe bulgari, ca pe oaia neagră, cei din Europa de Est ultimii în toate. Ei dau vina pe rata vaccinării extrem de scăzută din țara noastră. Însă, dacă ne uităm la vara ce-a trecut, vom vedea că avem un context mult mai larg: vacanțele pe litoral, cu 10 oameni la plajă în 2 mp, preocupările politicienilor pentru propriile funcții, festivaluri de muzică. Pe scurt, au fost mai interesați de funcții și de bani decât de sănătate. Și acum plătim prețul, cu viața. 

SONDAJ DCNEWS despre LOCKDOWN

În acest context complicat, în weekend-ul ce a trecut, dcnews.ro a inițiat un sondaj pentru a vedea câți români sunt pregătiți de un lockdown care se tot vehiculează. Au răspuns peste 44.000 de oameni, în aproximativ 48 de ore, ceea ce arată că subiectul este de interes pentru români. 36,3% ar susține necesitatea unui lockdown în țara noastră. 63,7% ar fi împotriva acestei măsuri. Vezi în GALERIA FOTO

Coincidență, poate, cam acesta este și raportul vaccinării - nevaccinării în România. Vezi în GALERIA FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel