LOCKDOWN în una dintre țările cu cea mai mai rată de vaccinare anti-COVID
Autor: Doinița Manic pe 11 iun, 07:16 | Internațional

Lockdown dur în una dintre țările cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID / Foto: Pixabay

Lockdown dur în una dintre țările cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID.

Autorităţile sanitare chiliene au impus joi o nouă carantină totală în regiunea metropolitană Santiago de Chile şi celor şapte milioane de locuitori ai săi, din cauza creşterii cazurilor de coronavirus, deşi 57% din populaţia ţintă a fost deja complet vaccinată, transmite Agerpres, citând AFP. Se întâmplă în timp ce mai multe țări, din potrivă, în ultima perioadă au anunțat mai multe măsuri de relaxare."Cu începere de sâmbătă, întreaga regiune metropolitană intră din nou în carantină", a anunţat subsecretarul la Sănătate publică, Paula Daza. Este a treia oară în 14 luni de pandemie când autorităţile iau această măsură majoră.Chile a înregistrat joi 7.716 cazuri noi şi 198 de decese, un total de 1.453.478 de cazuri şi 30.339 de decese din martie 2020. Secţiile de reanimare arată o rată de ocupare de 96% în ţară. Creşterea numărului de cazuri noi survine în timp ce emisfera sudică intră încet în iarna australă.

VEZI ȘI: Restaurantele, luate cu asalt în Olanda, după ce autoritățile au anunțat noi măsuri de relaxare

 

Chile, una dintre țările cu cea mai mare rată de vaccinare

Cu toate acestea, Chile este una dintre cele mai avansate ţări în termeni de vaccinare. Dintr-o populaţie ţintă de 15,2 milioane de persoane, din totalul celor 19 milioane de locuitori, aproximativ 11,1 milioane de chilieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză (74,5%) şi 8,6 milioane cu două doze (57%).Vaccinarea a început la 3 februarie, iar joi a venit rândul persoanelor cu vârsta peste 22 de ani. La 21 iunie va începe vaccinarea copiilor mai mari de 12 ani.

 

Cinci vaccinuri anti-COVID, aprobate

Autorităţile sanitare chiliene au aprobat cinci vaccinuri: cele de la Sinovac (17,1 milioane), Pfizer/BioNTech (4,5 milioane), AstraZeneca (693.600), CanSino (300.000) şi Johnson & Johnson, ale cărui doze sunt aşteptate, un total 22,6 milioane de doze care au ajuns deja în ţară. 

VEZI ȘI: Vaccinarea în masă a creat o "oază de sănătate" într-un oraș din Brazilia. Rezultate încurajatoare pentru sfârșitul pandemiei de COVID-19

 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri