Locul unde bisericile rămân DESCHISE de Paște. ”E imposibil să închidem ușile”
Autor: Scutaru Cristina pe 04 apr, 09:09 |  Coronavirus

Există un loc unde bisericile rămân deschise de Paște, în noaptea de Înviere.

Toate parohiile și mănăstirile din Georgia vor rămâne deschise pentru Duminica Floriilor și Paște, conform unei hotărâri luate de Părintele Patriarh Ilia și publicată pe site-ul oficial al Patriarhiei Georgiene, informează Averea bisericii.ro.

Preafericitul Ilia a numit pandemia ca o încercare prin care ne putem întări în credință și rugăciune.

„Astăzi, când o nouă molimă s-a răspândit în toată lumea și amenință viața populației, este firesc ca creștinii să își pună nădejdea în Domnul și să simtă chemare spre biserică... Pentru credincioși, mâncarea spirituală este la fel de importantă și necesară ca mâncarea fizică; prin urmare, este imposibil să închidem ușile bisericilor și vor fi deschise pentru cei care vor să vină la Biserică, să primească harul lui Dumnezeu și să fie întăriți spiritual", a spus părintele patriarh.

"Având în vedere situația actuală, aș dori să mă adresez, copiilor noștri spirituali și să ofer următoarele sfaturi: urmați instrucțiunile corespunzătoare, respectați distanța stabilită în timp ce vă aflați aproape de alte persoane, inclusiv în biserică sau în curtea bisericii; la Sfânta Liturghie și la celelalte slujbe numai clericii ar trebui să rămână în biserică, în timp ce un număr limitat de enoriași au voie să li se alăture în catedralele mari, deși recomand ca enoriașii să rămână în curtea bisericii". Ținerea sfintelor slujbe are o importanță extrem de mare pentru întreaga națiune, a subliniat Patriarhul, conform sursei citate.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri