Londra, noul PUNCT FIERBINTE al pandemiei din Marea Britanie. Creştere URIAŞĂ a infectărilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Londra a fost adăugată pe lista "punctelor fierbinţi" ale pandemiei din Marea Britanie, din cauza numărului mare de infectări. 

Această mutare alimentează temerile localnicilor că Londra ar putea intra într-o stare de lockdown local, măsură luată deja în cazul altor oraşe. În ultimele 24 de ore, în Londra au fost raportate 620 de cazuri noi, adică 10 la sută din totalul pe ţară. 

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a făcut apel la premierul Boris Johnson să ia măsuri rapide şi să interzică oamenilor să facă vizite la domiciliu, pentru a încetini răspândirea virusului. Deşi încă nu au fost impuse noi restricţii, introducerea Londrei pe lista "punctelor fierbinţi" deschide calea spre noi măsuri, scrie Bloomberg. 

Marea Britanie a raportat, joi, 6634 de cazuri de infectare cu coronavirus, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Numărul R, rata de reproducere a virusului, a ajuns la 1,5, afirmă Guvernul, ceea ce înseamnă că fiecare 10 britanici vor infecta, la rândul lor, 15 persoane. 

"Londra este la cotitură acum şi asta ne îngrijorează. Este vital ca în Londra capacitatea de testare să fie crescută imediată şi să ne focusăm pe zonele unde acest lucru este necesar. Orice întârziere va costa vieţi", a declarat primarul Sadiq Khan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel