Loterie cu premii în valoare de 1,5 milioane de dolari sau burse de studiu pentru cei vaccinați anti-COVID, în Canada
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Loterie cu premii în valoare de 1,5 milioane de dolari sau burse de studiu pentru cei vaccinați anti-COVID, în Canada / Foto: Pixabay
Loterie cu premii în valoare de 1,5 milioane de dolari sau burse de studiu pentru cei vaccinați anti-COVID, în Canada / Foto: Pixabay
Tot mai multe țări organizează loterii cu premii de milioane de dolari pentru cei vaccinați anti-COVID.

Câţiva vaccinaţi norocoşi vor împărţi circa 1,5 milioane de dolari (1,23 milioane de euro) sau burse de studiu dacă vor câştiga la o loterie lansată miercuri în provincia canadiană cea mai afectată de epidemia de coronavirus pentru a accelera campania de vaccinare împotriva COVID-19, informează  Agerpres, citând AFP.

Guvernul din Manitoba (centrul ţării) a anunţat două extrageri până la sfârşitul verii, rezervate celor care au primit o doză sau două de ser înainte de 6 septembrie.

Șapte premii de 100.000 de dolari



La fiecare extragere vor fi acordate câştigătorilor şapte premii în valoare de 100.000 de dolari (68.000 de euro), precum şi zece burse de studiu în valoare de 25.000 de dolari pentru persoanele cu vârste între 12 şi 17 ani, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Cei care au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 înainte de 2 august vor fi eligibili pentru prima extragere, în timp ce a doua va fi rezervată persoanelor complet imunizate înainte de 6 septembrie.

Provincia cu 1,4 milioane de locuitori este jurisdicţia din extremitatea nordică a continentului american cu cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID-19 în raport cu populaţia sa, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. Un sondaj publicat miercuri de Institutul Angus Reid îl plasează pe premierul din Manitoba, Brian Pallister, pe penultimul loc într-un clasament al premierilor celor zece provincii canadiene în ceea ce priveşte modul de gestionare a pandemiei.

VEZI ȘI: Joint cu marijuana pentru cei care se vaccinează anti-COVID. Unde se primește

 

Exemplul statului Ohio

Reamintim că prima dată o astfel de loterie a fost anunțată în statul Ohio. Ulterior, alte state au preluat exemplul. Statul american Maryland a anunțat lansarea unei loterii cu premii de 2 milioane dolari la care se înscriu cetățenii adulți care se imunizează. O loterie similară a fost organizată și în statul New York. Totodată, Polonia a anunțat că va lansa la 1 iulie loteria Programului Național de Vaccinare, cu premii în valoare de 30,7 milioane de euro.

Și Loteria Română organizează campania "Te vaccinezi şi câştigi", cu premii totale în valoare de 100.000 de lei. Mai multe detalii găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel