Lotul de judo al României, întâlnire cu legendarul Yasuhiro Yamashita
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Întâlnire la vârf pentru judo-ul românesc, în Japonia, chiar la sediul Comitetului Olimpic nipon.

Lotul de judo al României, condus de președintele Federației Române de Judo Cozmin Gușă, s-a întâlnit cu Yasuhiro Yamashita (62 de ani), unul dintre cei mai de succes judoka din toate timpurile, numit președintele Comitetului Olimpic Japonez, adică omul cel mai important care pregătește Olimpiada din 2020.

În cadrul vizitei, s-au consolidat bazele colaborării româno-japoneze, iar Yasuhiro Yamashita va sprijini centrul cultural sportiv pe care Cozmin Gușă vrea să îl facă la Cluj, împreună cu prefectura din Fukuoka, conform Realitatea Plus. În plus, Yasuhiro Yamashita va contribui la dezvoltarea relațiilor româno-japoneze în plan sportiv.

Ziua națională, sărbătorită în Japonia

Întrevederea a reprezentat un moment emoționant pentru delegația română, sportivii s-au fotografiat alături de Yasuhiro Yamashita, iar atmosfera a fost destinsă.

Conform sursei citate, întâlnirea delegaţiei române cu marele campion a avut loc la sediul Comitetului Olimpic Japonez. Lotul nostru de judo va mai rămâne în Japonia şi va sărbători acolo, la mii de kilometri distanţă, Ziua Naţională a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel