LOVITURĂ pentru turismul românesc. Consiliul Judeţean Tulcea s-a RETRAS din AMDTDD
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Asociația Delta Dunării
Sursă foto: Facebook Asociația Delta Dunării
Consiliul Judeţean Tulcea s-a retras din Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, în urma unor hotărâri iniţiate de reprezentanţii PNL.

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) din Tulcea a pierdut în aproape o lună doi membri, Primăria municipiului reşedinţă şi Consiliul Judeţean (CJ), în urma unor hotărâri iniţiate de reprezentanţii PNL în cele două instituţii, relatează Agerpres.

Motivele retragerii



Deciziile luate au avut la bază atât restricţiile financiare, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, în cazul Consiliului Local Tulcea, cât şi argumente considerate de reprezentanţii PSD ca fiind nefundamentate, în cazul CJ care a dezbătut şi votat miercuri hotărârea.

"Suma de 2.000 de lei (plătită lunar AMDTDD, n.red.) este simbolică, având în vedere sumele plătite de alte instituţii care vor să-şi promoveze tărâmul pe care-l administrează. Sunt ambiţii personale prin care se doreşte desfiinţarea unei activităţi care a fost foarte bună, comparativ cu alte entităţi similare", a declarat miercuri, în timpul şedinţei în plen a CJ, preşedintele instituţiei, Horia Teodorescu (PSD).

El a amintit că alte consilii judeţene din ţară plătesc astfel de contribuţii de aproape zece ori mai mari decât sumele plătite la Tulcea şi a criticat lipsa argumentelor juridice din proiectul de hotărâre.

"Un pas înapoi pentru turism"



După aprobarea hotărârii privind retragerea din AMDTDD la finalul şedinţei CJ, preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, a menţionat că va continua promovarea turistică a judeţului în beneficiul operatorilor.

"Asociaţia are o responsabilitate faţă de membri şi îşi va continua activitatea. Ieşirea CJ din AMDTDD reprezintă un pas înapoi pentru turismul deltaic în general, în contextul în care promovarea judeţului a avut rezultate foarte bune, iar cooperarea cu CJ s-a derulat coerent şi corect. Ieşirea CJ din asociaţie arată la nivel naţional că la Tulcea PNL poate să decidă arbitrar nişte modificări în zona de parteneriat public privat, ceea ce nu este în regulă", a declarat preşedintele asociaţiei, Cătălin Ţibuleac.

Acuzații la adresa reprezentanților PNL



El şi-a exprimat de asemenea regretul că reprezentanţii PNL nu înţeleg ce înseamnă un parteneriat public-privat.

"Decizia PNL e arbitrară şi fără argumente. Promovarea Deltei ca zonă turistică se face în beneficiul operatorilor turistic, nu în favoarea unei instituţii publice locale sau a unui partid. Ba mai mult, turismul nu are politică", a menţionat Ţibuleac.

AMDTDD, organizaţie neguvernamentală, cu personalitate juridică, a fost înfiinţată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova şi de a dezvolta, pe termen scurt, mediu şi lung, Delta Dunării şi Dobrogea de Nord. Printre membrii asociaţiei se numără atât autorităţi publice, asociaţii, cât şi societăţi private. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel