Lucian Bode, declaraţii după proteste. "E dreptul vostru să protestaţi, dar..."
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Mariana Alecu - Protest Bucureşti
Facebook Mariana Alecu - Protest Bucureşti
Ministrul de Interne Lucian Bode a făcut primele declaraţii după protestele din noaptea de duminică spre luni. 

"Dreptul de a protesta este un drept câştigat cu sânge la revoluţia din 1989, deci trebuie încurajat, protejat acest drept. Nu cred că aţi văzut mesaje din partea Guvernului care să intimideze astfel de activităţi. Au fost 24 de proteste în 24 de locaţii cu 4075 de participanţi noaptea trecută. 

Fac un apel către toţi cei care doresc şi simt nevoia să participe la astfel de manifestări. Respectaţi normele de protecţie sanitară. E dreptul vostru să participaţi la astfel de proteste, dar nu puteţi pune în pericol sănătatea celor din jur. 1000 de oameni care participă la proteste într-o locaţie, fără mască, fără respectarea măsurilor, peste câteva ore vor fi în societate. Sunt 1000 de persoane care pot infecta alţi oameni care respectă măsurile. 

Efortul este unul extraordinar din partea societăţii, a agenţilor economici, din partea forţelor politice, iar scopul este unul comun, acela de a reveni la normalitate, iar normalitatea se poate obţine doar prin respectarea măsurilor de siguranţă şi prin campania de vaccinare", a spus Lucian Bode. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel