Lucifer din Novosibirsk a dat în judecată Biserica Ortodoxă Rusă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lucifer din Novosibirsk a dat în judecată Biserica Ortodoxă Rusă  / Foto: Pixabay
Lucifer din Novosibirsk a dat în judecată Biserica Ortodoxă Rusă / Foto: Pixabay
Lucifer din Novosibirsk a dat în judecată Biserica Ortodoxă Rusă pentru că îi denigrează onoarea și demnitatea.

Un rus din Novosibirsk, Lucifer (Liuţifer) Vladimirovici Konceakov-Bagration, a intentat un proces împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse, reclamând faptul că, în textele religioase, numele său este asemuit cu diavolul, relatează RADOR, care citează KP.ru. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani susține că o astfel de asociere îi denigrează onoarea și demnitatea.

Astfel, Lucifer Vladimirovici Konceakov-Bagration cere ca Biserica Ortodoxă Rusă să recunoască informațiile răspândite despre Lucifer ca fiind neadevărate și, de asemenea, să publice acest lucru în mass-media. În plus, bărbatul vrea și să obţină de la biserică daune morale de 666 de ruble, adică aproximativ 8 euro.

„Această despăgubire este foarte simbolică. Nu este vorba de bani, ci de faptul că această cifră este considerată ca fiind ceva negativ. Mulți oameni o percep drept diabolică”, a spus Lucifer Vladimirovici Konceakov-Bagration.

Numele Lucifer nu i-a fost dat acestuia la naștere. Inițial, pe bărbat îl chema Aleksei Iujanin, iar actul de identitate cu noul nume l-a obţinut abia în vara acestui an.

Martori ai lui Iehova, condamnați la închisoare

O instanță de judecată din Crimeea controlată de Rusia a condamnat la șase ani și jumătate de închisoare mai multe peroane aparținând cultului Martorilor lui Iehova. Decizia a venit în luna martie, de la o curte de instanță din Sevastopol. În Rusia, cultul Martorilor lui Iehova este interzis din 2017, aceștia fiind catalogați drept extremiști. Autoritățile juridice nu au dezvăluit numele persoanei în cauză și nici acuza care i-a fost adusă. 

Un birou oficial central al Martorilor lui Iehova din Bruxelles l-a identificat pe inculpatul în cauză ca fiind Victor Stașevschi. Biroul a comunicat pentru Reuters că, asemenea majorității cazurilor împotriva martorilor lui Iehova, dosarul conține și spusele unui martor secret. 

Reprezentanții cultului din Rusia sunt prigoniți de autorități, dar și de Biserica Ortodoxă rusă. Aceștia sunt văzuți asemenea unei „secte străine care erodează instituțiile statului și valorile tradiționale”.   

VEZI ȘI: McDonald's, dat în judecată de o femeie din Rusia pentru că o reclamă a făcut-o să-şi strice Postul Mare. “Nu m-am putut abţine”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel