Ludovic Orban, ATAC la PSD, ALDE şi Pro România: Instigă la nerespectarea regulilor
Autor: Florin Răvdan pe 17 iun, 21:03 | Guvern

Premierul Ludovic Orban i-a acuzat pe liderii PSD, ALDE şi Pro România că au încercat să instige la nerespectarea regulilor, cu privire la prelungirea stării de alertă. 

"Majoritatea de moment din Parlament instigă la nerespectarea regulilor, bagatelizează acest pericol care priveşte vieţile românilor. Au pledat pentru încetarea stării de alertă şi pentru lipsirea Guvernului, autorităţilor, a întregului sistem de sănătate, de pârghiile necesare pentru a putea să asigure respectarea regulilor. Le-am răspuns cu legea în faţă. Eu nu pot încălca legea, ca premier. Le-am transmis asta!

Sigur că dacă Parlamentul, analizând legea care a fost votată de Parlament chiar la începutul stării de alertă, consideră necesar să voteze prelungirea stării de alertă, pot să o facă. Nu mă pot substitui eu Parlamentului, este autonom", a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus. 

"Lideri iresponsabili"

 

"Să spui o asemenea enormitate, că am manipulat cifrele, mi se pare lipsă de responsabilitate şi autodescalificare. Nu a spus-o doar Marcel Ciolacu, ci foarte mulţi lideri. Lideri iresponsabili, oameni care nu au pic de respect pentru viaţa oamenilor. Nu ai cum să încerci să scoţi capital politic din lucruri grave. Doar pentru că ai văzut în nu ştiu ce sondaje că oamenii vor să scape de restricţii. Să încerci să obţii capital politic instigându-i pe oameni să nu respecte regulile, bagatelizând un pericol real, mi se pare de neacceptat. Este condamnabil, reprobabil. Îi sfătuiesc pe aceşti lideri politici să lase demagogia deoparte şi să lucreze în interesul cetăţeanului", a mai spus premierul. 

Te-ar putea interesa și ....
Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri