Ludovic Orban nu vrea măsuri de austeritate: Nu oferă o soluție și nu trebuie să fim înspăimântați
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Prim-ministrul Ludovic Orban susține că puterea de cumpărare a populației trebuie menținută, fără a fi necesar să ia măsuri de austeritate, într-o criză economică ce se prefigurează a veni după cea din sănătate.

Ludovic Orban crede că măsurile de austeritate luate la precedenta criză economică nu numai că nu au oferit o soluţie, ci au întârziat revenirea economică.

Nu sunt adeptul unor măsuri de austeritate. S-a văzut că măsurile de austeritate nu numai că nu au oferit o soluţie la ultima criză, ci, dimpotrivă, au întârziat revenirea economică şi poate chiar au mărit dimensiunea crizei. Eu cred că trebuie menţinută o putere de cumpărare a populaţiei, cred că trebuie să existe un cosum, o cerere care să fie asigurată, de asemenea, trebuie anumite injecţii de resurse financiare care să fie făcute către anuite domenii care să ajute la repornirea motorului”, a declarat premierul, la un post Tv.

Șeful Guvernului a mai spus că românii nu trebuie să rămână speriaţi şi că trebuie să se gândească la îmbunătăţirea vieţii.

”Încercăm să menţinem un echilibru în aceste măsuri, să nici nu generăm costuri foarte mari, de de altă parte nici să nu creăm reduceri de venituri care să afecteze cerera globală de pe piaţa internă. Ne dorim românii să revină cât mai repede la muncă, să revină la o viaţă normală, să îşi cumpere în continuare maşini, case, bunuri de folosinţă îndelungată, electrocasnice. Viaţa trebuie să revină la normal, nu trebuie să rămânem speriaţi, înspăimântaţi şi să nu ne gândim să ne îmbunătăţim viaţa, să nu mai cheltuim bani, dimpotrivă trebuie să ne revenim cât mai repede la normal”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, joi seara.

De semenea, premierul Ludovic Orban a prezentat proiectul unei Ordonanțe de Urgență care va sprijini românii, prin fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel