Ludovic Orban, oficial premier desemnat. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Decretul prin care Ludovic Orban a fost desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis a fost publicat, marţi, în Monitorul Oficial.

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) ale art. 100 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, republicată, Președintele României decretează: Articol unic. – Se desemnează domnul Ludovic Orban în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programujlui și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată”, potrivit decretului emis de preşedintele Klaus Iohannis, publicat în Monitorul Oficial.

Șeful statului Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație susținută, marți, la Palatul Cotroceni, că premierul desemnat este liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit articolului 103, alineatul 2, din Constituție „candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”. De asemenea, „programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, potrivit Legii fundamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel