Lupta Orban-Cîţu, jihad în Guvern. Chirieac, teorie înainte de Congresul PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat o teorie înainte de Congresul PNL. 

"Emil Boc, eu cred că va juca un rol fundamental la alegerea viitorului președinte PNL. Haideți să analizăm un pic. Știți că e jihad în Guvern în momentul acesta. Vă spun eu, vă dau o informație!

Lupta asta, Ludovic Orban cu domnul, cum îl cheamă pe premier, Florin Cîțu... cred... are consecință la nivelul consecință la nivelul Guvernului, din toate punctele de vedere.

Domnul Cîțu dorește să fie adorat de miniștri săi, domnul Orban trage sforile prin spate", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea "Miercurea Neagră".

Teoria lansată înainte de Congresul PNL

"Și e o teorie nouă cum că președinții de filiale PNL, cei care vor vota în 25 septembrie, vor da senzația că-i fac pe plac președintelui Klaus Iohannis, adică mergem cu, Cîțu, mai ales că el e premier și lumea mai are nevoie de el și în momentul H vor face cum s-a întâmplat în cazul lui Cristian Bușoi, îl vor vota pe bătrânul Ludovic Orban, care e mult mai înclinat către compromis și dialog și care poate satisface mai bine pretențiile baronilor PNL", a completat el. 

În ceea ce privește cazul lui Cristian Bușoi, analistul politic a completat că totul s-a întâmplat în anul 2016. "Era vorba să candideze și nu s-a mai ales și a zis președintele că-l sprijină și nu l-a mai sprijinit. De altfel, el trebuia să fie și la Primăria Capitalei candidat.

Mie nu-mi vine să cred că vor îndrăzni să-l calce pe bombeu pe ditamai președintele, cei din PNL, la sfârșitul celui de-al doilea mandat, omul mai având trei ani de mandat și mai având un pic de putere în țara asta", a spus el.

Mugur Ciuvică, comparație cu Traian Băsescu

"S-a întâmplat asta până și cu Băsescu. Băsescu și-a creat în două mandate, ani de zile, un sistem pe care-l conducea piramidal, un sistem conduc cu câțiva locotenenți în sistem mafiot, ăsta e cel mai bun cuvânt. Avea niște locotenenți, pe Coldea, pe Kovesi, ăia șase care s-au băgat apoi la pușcărie, pe Udrea și alții... ăla a fost semnalul.

În momentul în care, în 2013, a fost Congres la partidul lui Băsescu, la PDL și au candidat Blaga și Udrea și a câștigat Udrea, ăla a fost semnalul pentru sistem că Băsescu e la pensie. Asta se întâmpla cam cu un an înainte să-și termine el mandatul. A ieșit ca un caragios la perdeluță și făcea cu mâna: Adio, PDL! și apoi și-a făcut amărăciunea aia de partid pentru Udrea, Mișcarea Populară, dar din momentul acela influența lui a scăzut dramatic, s-a prăbușit pentru ca în 2014 să i dea niște semnale...", a spus Mugur Ciuvică. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel