Lupte: Alin Alexuc-Ciurariu, medaliat cu aur la Europenele de la Roma
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la categoria 130 kg, la greco-romane, la Campionatele Europene de lupte de la Roma.

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la categoria 130 kg, la greco-romane, marţi seara, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1).

Alexuc (CS Dinamo), care a împlinit 30 de ani pe 3 februarie, a reuşit astfel cea mai mare performanţă a carierei. Alin Alexuc a mai obţinut medalii de bronz la Europene în 2018 la Kaspiisk (Rusia) şi anul trecut la Bucureşti.

La Roma, Alexuc s-a impus luni în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi.

Alţi doi luptători români au ratat marţi medaliile de bronz, terminând pe locul al cincilea.

Florin Tiţa (cat. 55 kg) a fost învins în meciul pentru bronz de georgianul Nugzari Ţurţumia, după ce în recalificări îl întrecuse pe turcul Dogus Ayazci. Tiţa îl învinsese în calificări pe ucraineanul Koriun Sahradian, însă a pierdut în sferturi în faţa rusului Vitali Kabaloev.

Mihai Mihuţ, campion european în 2018, a fost învins în meciul pentru bronz la cat. 63 kg, greco-romane, de ungurul Erik Torba. Mihuţ a trecut în optimi de sârbul Perica Dimitrijevic, în sferturi a câştigat în faţa turcului Rahman Bilici, dar a pierdut semifinala cu rusul Ibraghim Labazanov.

La cat. 60 kg, Teodor Horătău a pierdut în calificări în faţa estonianului Helary Maegisalu.

România participă la Europenele de la Roma cu 16 sportivi şi are ca obiectiv câştigarea a 2-3 medalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel