Madagascar. 21 de morţi şi 20 de dispăruţi în urma ploilor torenţiale
Autor: DCNews Team pe 24 ian, 16:48 | Internațional

Ploile abundente care au lovit nord-vestul Madagascarului începând de duminică au lăsat în urma lor 21 de morţi, 20 de dispăruţi şi 90.000 de sinistraţi, a indicat Biroul Naţional de Gestionare a Riscurilor şi Dezastrelor (BNGRC), citat de AFP. 

Două localităţi, Mitsinjo şi Maevatanana, au fost puternic afectate de intemperii. În localitatea Mitsinjo, din regiunea Boeny, apele ieşite din matcă ale râului Lopy au luat 24 de persoane, dintre care patru au fost descoperite moarte, iar 18 rămân date dispărute. Alte patru persoane şi-au pierdut viaţa în aceeaşi regiune, în comuna Tsaramandroso.

De asemenea, la Maevatanana, în regiunea Betsiboka, nouă persoane au murit, majoritatea aflându-se într-o zonă minieră. Drumurile naţionale 4 şi 6, care leagă nord-vestul de restul ţării, rămân în continuare impracticabile, iar în districtul Boriziny un tronson de drum de 700 de metri a fost luat de ape. Cu un climat tropical, Madagascarul, o insulă din Oceanul Indian, se confruntă în fiecare an cu precipitaţii deosebit de intense. În ianuarie 2019, capitala Antananarivo a fost în stare de şoc după moartea a nouă persoane în urma prăbuşirii unei case din cauza ploilor torenţiale, relatează Agerpres. 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri