MAE: Român în stare gravă după ce a sărit de pe o stâncă înaltă de 60 metri, în Marea Britanie
Autor: Alexandru Ichim pe 02 iun, 17:30 | Internațional

Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să ofere asistență consulară familiei unui român care a sărit de pe o stâncă ce are o înălțime de circa 60 de metri, în Marea Britanie. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță, marți după-amiază, că face verificări pentru a stabilit dacă între persoanele care au sărit în mare de pe o stâncă situată pe plaja Durdle Door din Dorset, din Marea Britanie, se află și români, anunță instituția.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs la data de 30 mai 2020 în Dorset, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate”, conform unui comunicat al MAE.

A fost confirmat și un cetățean român 

 

Potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale prin intermediul Biroului Atașatului pentru Afaceri Interne din cadrul ambasadei, printre persoanele afectate în acest incident se află și un cetățean român.

Acesta a fost transportat în stare gravă la o unitate medicală pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, starea cetățeanului român fiind stabilă la acest moment, precizează MAE.

Asistență consulară 

 

MAE precizează că Ambasada României la Londra este în dialog cu autoritățile locale și cu familia persoanei în cauză, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în funcție de solicitări.

Mai multe persoane au sărit de pe stânca ce are o înălțime de circa 60 de metri. Trei dintre ele sunt în stare gravă, în acestea aflându-se și o persoană de origine română.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri