MAE anunță MĂSURI pentru a rezolva AGLOMERAȚIA de la intrarea în Grecia
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 02 iul, 14:41 | Diaspora

Foto: Agerpres

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că ministrul Bogdan Aurescu a purtat o discuție cu omologul său elen, Nikos Dendias, pentru rezolvarea situației de aglomerație de la singura frontieră deschisă între Bulgaria și Grecia.

Aurescu i-a prezentat situația cu care se confruntă cetățenii români aflați în tranzit către Grecia, făcând apel la identificarea unor soluții pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră și sugerând deschiderea și altor puncte de frontieră, având în vedere demararea sezonului turistic.

El a menționat ponderea importantă a turiștilor români în Grecia și necesitatea asigurării condițiilor optime pentru ca aceștia să poată ajunge în cele mai bune condiții la locul de petrecere a vacanței.

Identificarea rapidă a soluțiilor

 

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a întreprins de urgență demersuri pe lângă Ministerul de externe elen, atât prin intermediul Ambasadei României la Atena, cât și pe lângă Ambasada Greciei la București, solicitând autorităților elene identificarea rapidă a unor soluții care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata - Promachonas.

Partea elenă a transmis că are în atenție situația creată la frontieră și că acționează pentru identificarea de soluții pentru fluidizarea circulației, inclusiv prin stabilirea de controale comune cu autoritățile bulgare. O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE.

Obligația de a completa un formular online

 

Toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară.

Te-ar putea interesa și ....
Diaspora Vezi toate articolele
Crossuri parteneri