MAE, atenţionare de călătorie: Proteste şi blocaje în circulaţie, în Hong Kong
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că pe parcursul ultimelor luni au avut loc o serie de proteste, unele degenerând în confruntări violente ale manifestanţilor cu forţele de ordine.

Potrivit unui comunicat MAE transmis marţi Agerpres, posibile acţiuni similare în următoarele săptămâni pot afecta în mod semnificativ circulaţia rutieră şi pietonală, precum şi reţeaua de transport public subteran. Un factor de risc suplimentar poate fi reprezentat de faptul că accesul înspre şi dinspre Aeroportul Internaţional Hong Kong ar putea fi blocat de către protestatari. MAE le recomandă cetăţenilor români precauţie, să se informeze, să monitorizeze situaţia, atât din mass-media locală, cât şi din cea internaţională, pentru a preîntâmpina posibile inconveniente în activităţile desfăşurate, să evite zonele în care pot să aibă loc proteste, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor şi ale reţelei de transport subteran.

În ultima perioadă, reţeaua de transport subteran îşi suspendă zilnic activitatea la orele 20,00 sau 22,00 şi au existat zile în care metroul a fost suspendat de la ora 10,00. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong +85225233813 şi +85225233817, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://hongkong.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă', care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel