Cotonavirus - UPDATE MAE, noi infomații/ Cât a stat italianul în România. ”A avut întâlniri de afaceri”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Coronavirus
Coronavirus
MAE a transmis informații oficiale despre italianul confirmat cu coronavirus, după ce a fost în România la soția sa, la vânătoare, în vizită la rude și la întâlniri de afaceri. 

UPDATE: "Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane", transmite MAE. "La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere", precizează MAE.

---- 

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățeanul italian, de 71 de ani, infectat cu noul coronavirus și internat într-un spital din Rimini, a vizitat Craiova, în perioada 18-22 februarie. El a vizitat rudele soției sale, care este cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

”Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri", au transmis reprezentanții MAE, conform Mediafax. 

Sursa citată a adăugat că ”autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”.

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este din Cattolica și este internat la un spital din Rimini. Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut, tușea și era răcit, motiv pentru care a mers la urgența Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieșit pozitiv.

Vezi aici anunțul Ministerului Sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel