Magazine închise la ora 18:00. Ludovic Orban cere Guvernului să reflecteze asupra măsurii. "Nu am văzut fundamentarea"
Autor: Florin Răvdan pe 09 apr, 16:20 | Partide politice

Sursa: Guvernul României

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PNL, critică decizia Guvernului de a închide magazinele la ora 18:00 în weekend în oraşele unde rata infectării este de peste 4 la mie. 

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente.

Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a spus Orban, în cadrul unei declaraţii de presă. 

Cîţu spune că lucrurile nu se schimbă 

 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că "măsurile nu se vor schimba", şi a subliniat faptul că măsura de a închide magazinele de la ora 18.00 acolo unde incidența cazurilor este ridicată a dus la o scădere a ratei de pozitivare cu Covid-19, tocmai pentru că mobilitatea, factorul principal prin care se răspândește virusul, a fost limitată, conform Digi24.ro

 

Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri