Mahler: În luna decembrie VOM PLÂNGE MULT
Autor: Roxana Neagu pe 25 noi 2020 / 13:36 | Sanatate

Dr. Beatrice Mahler

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, a făcut declarații cutremurătoare. 

”Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, e un corset în care parcă am intrat și nu mai găsim soluții”, a mărturisit medicul Beatrice Mahler.

”Toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții”

 

”Lucrurile sunt cel puțin la fel de grave, poate chiar mai grave, aș spune, în ultimele zile, pentru că în acest moment, și locurile din secție sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni - solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă - pe locurile pacienților care vor fi externați și pacienții care vin de la domiciliu cu stare generală alterată sunt cu adevărat problematic pentru noi de a găsi un loc pentru ei”, a explicat Beatrice Mahler, la Digi24, care a continuat: ”Problema e că acum în secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate. În acest moment, noi am mărit capacitatea secției și cu toate acestea, toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda și situația”. 

”Transmitere comunitară intensă. Suntem loviți din mai multe direcții”

 

”Este o transmitere comunitară intensă și această transmitere comunitară, pe lângă pacient, o resimțim și la personalul medical, pentru că și aici avem cazuri de îmbolnăvire, dar nu prin transmitere în cadrul spitalului. Sunt familii bolnave și e și normal ca persoanele care lucrează în sănătate și trăiesc în aceste familii să aibă probleme de sănătate. Din păcate, suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil și nu văd să meargă într-o direcție care să fie pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri”, a mai spus Beatrice Mahler.

”Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a subliniat Beatrice Mahler. 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri