MAI MULȚI lucrători sezonieri români, infectați cu COVID-19 în Germania
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ferma
Ferma
Încă 40 de români care lucrează ca sezonieri în Germania, au fost infectați cu coronavirus.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), cei 40 de români lucrează la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, informează Agerpres. Autoritățile spun că inițial rezultatele testelor la coronavirus au ieșit negative, dar în urma unei retestări 52 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar dintre aceștia 40 sunt cetățeni români.

Totodată, MAE anunță că cei 151 de cetăţeni români, lucrători sezonieri la aceași fermă germană, testaţi anterior pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, au încheiat perioada de carantină la data de 3 august. Acum reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen caută modalităţi de transport în România pentru cetăţenii români care doresc să revină în ţară.

Conform sursei citate, Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane, cu reprezentanţii companiei angajatoare şi cu sezonierii români, oferindu-le suport și asistență consulară celor infectați cu COVID-19.

Amintim că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089553307 şi 0049 08998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Oficiului consular: 00491602087789. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel