Mai mulți sportivi ruși s-au mobilizat ÎMPOTRIVA propriei federații
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 08 ian 2020 / 12:24 | Alte sporturi

Foto: Agerpres

Patru atleți s-au revoltat împotriva propriei federații după ce Rusia a fost interzisă la competițiile sportive.

Patru atleți ruși, între care campionii mondiali Lasițkene și Șubenkov, au răbufnit la adresa federației lor, pe care o acuză că nu a făcut nimic pentru a evita suspendarea, conform Agerpres. Sportivii au deschis o pagină de Instagram pentru această cauză.

„Dragi atleți ruși, comisia sportivilor din cadrul RUSAF a creat această pagină pentru a rămâne în contact cu voi... Ea va conține toate informațiile legate de măsurile pe care comisia le va lua în calcul pentru a schimba situația actuală din atletismul rus. Să fim activi împreună!", se arată în mesajul inaugural de pe pagina de Instagram.

În afara Mariei Lasițkene, triplă campioană mondială la săritura în înălțime, Serghei Șubenkov, campion mondial la 110 m garduri, creatorii paginii de Instagram sunt campioana mondială la săritura cu prăjina Angelika Sidorova și fostul aruncător de ciocan Serghei Litvinov.

Proteste de la finalul anului

La finalul lunii decembrie, atleții încă activi au adresat o scrisoare deschisă conducătorilor Federației ruse de atletism în care criticau acțiunile recente ale RUSAF și reclamau mai multă transparență.

„Toată lumea, aparent mai puțin conducerea RUSAF, a înțeles deja că World Athletics nu va lua nicio măsură atât timp cât conducătorii actuali ai federaţiei noastre nu vor fi înlocuiți", au scris cei implicați.

      Vezi această postare pe Instagram

???????????? Hat-trick ???? ✨ #cska #trackandfield #highjump #nike

O postare distribuită de Мария Ласицкене (@lasitskene.maria) peSep 30, 2019 la 1:30 PDT

Alte sporturi Vezi toate articolele
Crossuri parteneri