Maia Morgenstern, SEMNAL de ALARMĂ: Dincolo de orice glumă...
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Actrița Maia Morgenstern a tras un semnal de alarmă, sâmbătă.

Printr-o postare pe Facebook, actrița Maia Morgenstern a povestit că, „într-o zi, pe seară-așa (glumă), mă abordează în scris o cineva. Și începe să-mi spună că ea e colegă, adică a fost colegă de școală cu fiica mea cea mare și acum e studentă la medicină și că se ocupă de organizarea unei companii de conștientizare și că e vorba despre donarea de sânge.”

Maia Morgenstern explică faptul că domnișoara i-a spus că „dacă aș vrea, și dacă aș putea, și dacă nu e prea dificil, și dacă....”.

Actrița a precizat că, „cu mândrie și emoție” s-a alăturat acestui demers nobil de a dona sânge.

După ce a felicitat-o public pe domnișoară pentru „determinarea și energia cu care slujești nobilă misiune pentru care te pregătești: vei deveni medic!”, Maia Morgenstern a scris că „înțeleg și eu cât de greu este acum. Am mai glumit, "ne-am dat in vorbă" și ți-am spus ca după atâta școală (medicină) online, mă poți folosi liniștită pe mine ca material didactic (la materia psihiatrie, cu siguranță.”

Maia Morgenstern: 2% din populația României donează sânge

„Dar, dincolo de orice glumă, cred că medicina are un viitor bun”, a mai scris actrița, subliniind că „o să fie cineva care să se îngrijească de... nepoții mei. Eram îngrijorată, mi-a mai trecut.”

1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge. Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient.

În acest context, studentii mediciniști, prin Societatea Studenților în Medicină din București, redeschide porţile campaniei bianuale, „Donează sânge! Fii Erou!” luni, 23 noiembrie, 2020.

Ediția de toamnă a acestui an va avea loc in perioada 23-27 noiembrie si 7-11 decembrie exclusiv la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucuresti (CTS) . Daca doriti sa va alaturati in lupta împotriva lipsei de sânge programați-vă prin aplicația Donorium sau prezentați-vă la CTS și veniți să donați!”, este semnalul de alarmă al Maiei Morgenstern. 

Într-o zi, pe seară-așa (glumă), mă abordează în scris o cineva. Și începe să-mi spună că ea e colegă, adică a fost...

Publicată de Maia Morgenstern pe Vineri, 20 noiembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel