Măicuțele fac lenjerii și prosoape pentru spitale. Mitropolia Banatului a cumpărat 12 km de material
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: mitropolia-banatului.ro
Foto: mitropolia-banatului.ro
Măicuțele de la Arhiepiscopia Timișoarei confecționează materiale necesare pentru spitale. 

Mitropolia Banatului a achiziţionat 12 km de material din care măicuţele de la atelierul de croitorie al Arhiepiscopiei Timişoarei confecţionează peste 1.000 de lenjerii de pat şi 5.000 de prosoape de unică folosinţă pentru secţiile ATI ale spitalelor "Victor Babeş" Timişoara, Judeţean Timişoara şi Municipal Lugoj, scrie Agerpres. 

Ajutorul vine după alte donaţii pe care Mitropolia Banatului le-a făcut pentru Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", între care şi aparatură de suport pentru respiraţie susţinută artificial.

12 km de material textil 

"ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului a achiziţionat 12 km de material textil de unică folosinţă din care s-au confecţionat peste 1.000 de cearşafuri şi aproximativ 5.000 de prosoape, atât de necesare în aceste zile în spitalele timişene. Monahiile de la Centrul eparhial au confecţionat lenjeriile de pat necesare, aducându-şi în acest mod contribuţia la ajutorarea personalului medical din spitale, care se confruntă cu o criză acută de materiale. De asemenea, tot astăzi, ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului împreună cu monahiile de la Centrul eparhial au făcut o nouă donaţie Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Jebel", a informat, vineri, site-ul Mitropoliei Banatului.

De asemenea, Mitropolitul Ioan al Banatului a ajutat cantina spitalului din Jebel cu peste o tonă de produse alimentare, 1.000 de borcane cu gem şi 1.400 de iaurturi, dar şi cu alte alimente de bază. Toate acestea vin să completeze necesarul spitalului pentru asigurarea hranei celor aproximativ 500 de pacienţi.

Zonă de triaj pentru pacienții suspecți 

Totodată, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacienţii posibil infectaţi cu COVID-19 au fost aduse şi şase paturi cu saltele necesare în acest scop.

Vineri, Mitropolia Banatului a livrat prima tranşă de cearşafuri şi prosoape de unică folosinţă din cei 12 km de material achiziţionat secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara, acestea fiind ridicate de şeful secţiei, prof. dr. Dorel Săndesc.

În continuare monahiile de la Centrul eparhial lucrează pentru a finaliza şi celelalte loturi care să fie distribuite şi altor spitale din Timişoara şi Lugoj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel