Mamă şi copil cu handicap, daţi afară din magazin. "Nu aveţi voie să intraţi"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
O femeie din Satu Mare spune că a fost dată afară dintr-un magazin, deoarece copilul acesteia ar suferi de autism. Cea care ar fi dat-o afară ar fi o angajată a magazinului, care i-ar fi spus că  nu are voie să intre, dacă copilul este bolnav. 

""Ai un copil cu autism? N-AVETI VOIE SA INTRAȚI!!! VĂ ROG IEȘIȚI!!!" Da da..exact cum ai citit... s-a întâmplat pe 06.04.2021, între orele 14.45-15.00 la aleea de second hand-uri (nu îmi amintesc cum se numește strada) care începe de la Piața Mare și merge spre parcul central...

Da, am un copil cu autism, da, este puțin neliniștit, dar nu făcea gălăgie cine stie cât de mare ca să merităm să fim tratați chiar in haĺul ăsta..Deci am intrat la "magazinul" din chestie, copilul țipa, dar doar foarte puțin. Poate pentru cineva fără un pic de răbdare era enervant.

Cum am intrat, o doamnă imediat mă întreabă: "Dar care-i problema cu copilul?". "Are autism" - răspund eu...

"Atunci n-aveti voie să intrați, VA ROG IEȘIȚI!!!", și arată spre ușă...

POFTIM??? Întrebam, chiar nu mi se părea real ceea ce am AUZIT... "N-AVETI VOIE SĂ INTRAȚI, IEȘIȚI!!!". Am rămas șocată. M-am uitat în ochii ei (sigur a înțeles din privirea mea la ce m-am gândit, și unde o trimiteam) și fără să scot un cuvânt am ieșit cu copilul din magazin... Da, puteam să fac scandal, dar nu e de mine. 

Dar în 2021 sa fii discriminată și umilită în haĺul ăsta fără să faci nimic rău, numai pentru că ai un copil cu handicap este foarte foarte trist... Este strigător la cer cât de umiliți și netratați corespunzător sunt acești copii cu un anume grad de handicap...

Sunt niște copii minunați, ar fi destul niște OMENIE și ÎNȚELEGERE ...

Eu și copilul meu ne continuăm viața, nu am luat la suflet, dar totuși... Este foarte trist...", a transmis B.P. Orha, o femeie din Satu Mare, Asociaţiei Castelul Erhardt, care se ocupă de copii cu astfel de probleme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel