"Mâna lui Dumnezeu", GOLUL care l-a făcut celebru pe Maradona / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
"Diego Maradona. Rebel, Erou, Escroc, Dumnezeu"
"Diego Maradona. Rebel, Erou, Escroc, Dumnezeu"
Diego Armando Maradona s-a stins din viață în această seară, cel mai probabil din cauza unui stop cardio-respirator. Iată golul care l-a făcut celebru.  

În urma unui stop cardio-respirator, Diego Armando Maradona a trecut la cele veșnice (vezi AICI). Starul argentinian a înscris unul dintre cele mai celebre goluri din istoria fotbalului. 

La Campionatul Mondial din 1986, în sferturile de finală în care Argentina juca împotriva Angliei, Maradona a înscris cel mai celebru gol al său, ce avea să rămână în istorie sub denumirea de "Mâna lui Dumnezeu". Deși în fotbal este interzis să folosești mâna, starul argentinian l-a învins pe portarul Peter Shilton, marcând în poarta acestuia cu mâna. Argentina avea să se impună împotriva Angliei cu 2-1.

La 32 de ani de la marcarea golului, Maradona declara: "Am fost unul dintre cei care au votat pentru sistemul VAR… Atunci aş fi fost arestat . Pentru că nu poţi fura în faţa a 80.000 de oameni… Cu mâna stângă, am făcut «tick-tick» şi mi-am pus capul în spatele ei. Fenwick a strigat: Mâna, mâna!. Ce mână? Gol! Gol! La revedere!", a spus Maradona, citat de britanicii de la Daily Mail.

VEZI ȘI: Maradona, 8 lucruri pe care NU LE ȘTIAI despre starul argentinian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel