Manager de spital COVID: De la un singur pacient s-au infectat alți 20 de oameni. Cine sunt vinovații
Autor: Doinița Manic pe 04 aug, 19:47 | Sanatate

Managerul Spitalului CF din Iași, dr. Mihai Glod, a explicat creșterea numărului de cazuri și agravarea stării pacienților infectați cu COVID-19.

Spitalele suport COVID-19 din Iași se află într-o stare critică, scrie bzi.ro. Medicii lucrează aproape la capacitate maximă, observând o agravare generală a stării pacienților.  Dacă la început existau mai multe cazuri cu forme ușoare, acum cei mai mulți pacienți prezintă forme medii și grave. Vinovați de aceste schimbări majore ar fi pacienții cu coronavirus care au refuzat internarea  conform deciziei CCR. Aceștia nu ar fi respectat autoizolarea la domiciliu și ar fi infectat astfel 15-20 de persoane cu care au intrat în contact, spune medicul.  Mulți dintre ei s-ar fi întors chiar la spital după o săptămână de la diagnosticare, deja în stare gravă.

"Din 82 de paturi, mai avem libere 22. Am externat astăzi 22 de pacienți. Este o perioadă critică pentru spitalele suport COVID-19 din Iași. Mulți pacienți care au mers în așa-zisa autoizolare la domiciliu sunt responsabili pentru ce se întâmplă astăzi în spitale", a declarat dr. Mihai Glod.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri