Managerul spitalului din Săpoca și-a dat demisia. Sorina Pintea: Depunem plângere penală. A cincea persoană decedată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni dimineața, că managerul spitalului de psihiatrie de la Săpoca și-a dat demisia.

Într-o declarație de presă, Sorina Pintea a mai anunțat că un al cincilea pacient a decedat duminică noaptea. Este vorba despre o femeie de 88 de ani. A făcut un stop cardio respirator.

”Am finalizat ancheta în ceea ce privește abordarea actului medical și respectarea condițiilor pentru pacienții internați la Săpoca. Azi dimineață am prezentat concluziile managerului spitalului care și-a dat demisia. De asemenea, măsurile pe care Ministerul Sănătății le-a decis în ceea ce privește spitalul de la Săpoca sunt legate de o plângere penală pe care noi o vom depune privind activitatea medicului de gardă, a asistentelor care au fost în tura de noapte, atunci când s-au produs crimele. Din păcate vorbim despre cinci decese, pentru că azi noapte unul dintre pacienții aflați la Spitalul Floreasca, de 88 de ai, tarat, pacient cu multiple comorbidități, a decedat în cursul nopții. Voi avea o întâlnire cu membrii Colegiului Director pentru că, în afară de responsabilitățile celor care au fost de gardă și au lucrat în tura de noapte, în noaptea de sâmbătă spre duminică, exstă responsabilități, conform fișei postului, a celor care conduc Spitalul Săpoca” a declarat ministrul Sănătății Sorina Pintea, luni dimineață.

Legat de ceea ce i se impută managerului spitalului din Săpoca, ministrul a declarat:

”Este vorba despre o proastă organizare a activității medicale, privind normarea personalului, privind structura unității medicale. De asemenea, managerul are între atribuții și acordarea actului medical de calitate, la timp, corect. Mă rerefer la modul de organizare a concursurilor, la modul de organizare a structurii cu paturi a spitalului. Noi am finalizat ancheta la acest caz, dar ancheta începe abia acum. Controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente cu măsuri de siguranță, dar și la spitale de psihiatrie din țară”, a mai anunțat Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel