Mănânci prea multă pâine? Specialiştii spun că eşti în pericol
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Specialiştii avertizează că persoanele care consumă prea multă pâine albă sau prea multe paste făinoase sunt în pericol. 

Un nou studiu avertizează că o dietă bogată în cereale rafinate poate avea consecinte grave, precum un risc crescut de boli de inimă, accident vascular cerebral și chiar moarte timpurie. Carbohidraților rafinați, precum cornurile, pâinea albă și pastele, li se îndepărtează părțile bogate în fibre, ceea ce înseamnă că se descompun mai repede și duc la creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge atunci când sunt consumate.

Peste 137.000 de participanţi din 21 de ţări

În studiul cu pricina, cercetătorii de la Universitatea Simon Fraser au analizat efectele consumului unei diete bogate în cereale rafinate.

Analiza lor a inclus 137.130 de participanți din 21 de țări, inclusiv cei din zonele cu venituri mici, medii și mari. Cerealele din dietele participanților au fost clasificate în trei grupe - cereale rafinate, cereale integrale și orez alb.

Cerealele rafinate includeau produse făcute cu făină albă, inclusiv pâine albă, paste, tăiței, cereale pentru micul dejun, biscuiți și produse de patiserie. În timp ce, cerealele integrale includeau alimente făcute cu făină integrală sau cereale integrale intacte.

Analiza a arătat că participanții care au consumat mai mult de șapte porții de produse din cereale rafinate pe zi aveau un risc cu 27% mai mare de deces timpuriu. De asemenea, s-a constatat că acest grup are un risc cu 33% mai mare de boli de inimă și un risc cu 47% mai mare de accident vascular cerebral.

Motiv pentru care, cercetătorii recomandă oamenilor să limiteze consumul de cereale rafinate și să opteze pentru înlocuitori precum cerealele integrale, scrie digi-world.tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel