Manifest al intelectualilor în Franța. E denunțată „schimbarea de gen la copii”: Nu mai putem să tăcem!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Manifest al intelectualilor în Franța. E denunțată „schimbarea de gen la copii”: Nu mai putem să tăcem!   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Manifest al intelectualilor în Franța. E denunțată „schimbarea de gen la copii”: Nu mai putem să tăcem! / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Aproximativ 50 de intelectualii francezi denunță o „deținere ideologică a corpurilor copiilor” făcută în numele emancipării „copilului transgender”.

Asociat cu Observatorul discursului ideologic asupra copiilor și adolescenților, un colectiv de profesioniști în îngrijirea copiilor și cercetători (medici, psihiatri, psihanaliști, avocați, magistrați, profesori de educație națională, filosofi, sociologi etc.), aproximativ cincizeci de personalități protestează împotriva discursul despre „autodeterminarea”, pe care îl consideră că legitimează o creștere accentuată a cererilor de schimbare de sex, în special în rândul adolescenților.

Nu mai putem să tăcem despre ceea ce ni se pare ca o derivă serioasă comisă în numele emancipării „copilului transgender” (cel care declară că nu s-a născut în „corpul bun”).

Ca un exemplu, guvernul scoțian a emis noi linii directoare de incluziune LGBT pe 12 august, care vor permite copiilor încă mici care intră în școala primară să își poată schimba numele și sexul în școală, fără consimțământul părinților și chiar fără a fi informați dacă copilul solicită acest lucru. Copiilor li se induce ideea că o fată ar putea deveni băiat și invers pentru că ar fi decizia lor, fără părerea adulților.

Tot mai multe cereri de schimbare de gen

În acest sens, intelectualii francezi avertizează că ceea ce se întâmplă în Scoția s-ar putea întâmpla foarte repede în Franța prin propagarea acestor idei care a avut ca rezultat în ultimii ani o inflație considerabilă a cererilor de schimbare a sexului în rândul copiilor și mai ales în rândul fetelor adolescente.

Potrivit lui Jean Chambry, psihiatru pentru copii la CIAPA (Centre Intersectoriel d'Accueil pour Adolescent in Paris), acum aproape zece ani, existau aproximativ zece cereri pe an, iar în 2020 a fost de zece cereri pe lună (numai pentru Ile -regiunea Franței). El vorbește despre o accelerare îngrijorătoare a răspunsurilor medicale la aceste cereri de tranziție.

În acelși timp, semnatarii spun că aceste discursuri false bazate pe ideologie sunt transmise pe rețelele sociale în care mulți adolescenți care au nevoie de identitate vin să caute soluții pentru disconfortul lor. În numele „autodeterminării”, un adevărat slogan care atrage toți progresiștii, copiii și adolescenții sunt convinși că își pot schimba sexul cu ajutorul tratamentelor hormonale sau chiar cu mutilarea intervențiilor chirurgicale . Această retorică, răspândită de militanți în multe țări occidentale, folosește tertipuri destinate să înșele.

Manifest împotriva implementării „schimbării de gen la copii”

Intelectualii atrag atenția atrag atenția asupra faptului că tânărul, și cu atât mai mult adolescentul, este supus unei stăpâniri ale cărei consecințe duc la destabilizare mentală, o ruptură cu familia și cu toți cei care refuză să-și împărtășească punctul de vedere. Discursurile acestor tineri sunt adesea stereotipate ca și cum ar fi pierdut orice gândire critică.

„Este urgent să informăm cel mai mare număr de cetățeni, de toate profesiile, de toate vârstele, despre ceea ce ar putea apărea mâine și ar putea reprezenta unul dintre cele mai mari scandaluri de sănătate și etică la care am fost supuși fără să spunem un cuvânt: modificarea corpurilor copiilor. Pentru că, convingându-i pe acești copii că li s-a „atribuit” un sex la naștere și că îl pot schimba liber, îi facem pacienți pe viață: consumatori pe viață de substanțe chimice hormonale comercializate de companiile farmaceutice, consumatorii recurând din ce în ce mai mult la operații în căutarea visului himeric al unui corp fantezist. În prezent, țările care au avansat în favoarea tranziției medicale înainte de vârsta majoratului, interzic tratamentul hormonal la minori (Suedia, Regatul Unit și unele state din SUA ...)“, mai spun oamenii de știință în textul lor, potrivit Lexpress.fr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel